Groente en Fruit Encyclopedie

Online bestellen van de Groente en Fruit Encyclopedie:

Groente en Fruit Encyclopedie, 12 de (herwerkte) druk. Auteurs Luc Dedeene en Guy De Kinder

Achterzijde van de Groente en Fruit Encyclopedie

 • De inhoud van het fruitboek & fruit Encyclopedie komt niet overeen met  deze van de website (Fruit ABC), dit bijzondere tuinboek is compleet en volledig in zijn informatie. Via een index en register zijn gegevens snel op te zoeken! 
 • Achteraan zit een overzicht met de aanbevolen plantafstanden, snoeikalender en combinatieteelten (goede & slechte buren).
 • Een standaardwerk met zeer uitgebreide teelthandleidingen van alle bekende en bijzondere groente- en fruitsoorten, voor succesvolle en smakelijke opbrengsten uit kleine en grote tuinen. Dit boek telt 420 pagina's en is rijkelijk geïllustreerd. De eerste uitgave is verschenen in oktober 2004 en de twaalfde druk is verschenen in maart 2024. 
 • In de 12de herwerkte druk werden de wortelgroenten yacon en zoete aardappel (bataat) toegevoegd. Bij de fruitrassen zijn er een klein aantal vervangen door nieuwe (ziektetolerante) rassen. Ook werden een aantal stekelarme kruisbessenrassen toegevoegd.

Wat is er bijzonder aan het tuinboek "Groente en Fruit Encyclopedie?

 • Praktische informatie over de basisprincipes van het telen in de volle grond, in de kas/serre, vierkante-meter-moestuin en de teelt in potten.
 • Van elke groente- en fruitsoort is de teelt stap na stap uitvoerig beschreven: van zaaien of planten via de verzorgingsaspecten (bemesting, gewasbescherming, snoei e.d.) tot aan de oogst.
 • Vele honderden kleurenfoto's en tekeningen van alle gewassen, de gereedschappen, de hulpmaterialen en de werkzaamheden om tal van zaken in één oogopslag helder te maken.
 • Milieuvriendelijke benadering door het creëren en onderhouden van gezonde groeicondities en door selectie van ziektetolerante gewassen.
 • Rassenoverzichten en bestuivingslijsten helpen de juiste keuze te maken uit het zeer omvangrijke assortiment - een rijkdom en variatie die veel groter is dan groente- en fruitzaken en supermarkten doen vermoeden.
 • In de rassentabellen is ook de vatbaarheid voor ziekten en plagen vermeld.
 • Het boek is niet alleen voor teelten (fruit, groenten en kruiden) in Nederland en België te gebruiken, maar is ook geschikt voor gebruik in Duitsland, Frankrijk en Luxemburg. De meeste teelttips zijn ook bruikbaar in Oost-Europa en Zuid-Europa. Vermoedelijk is de grond, in landen buiten Nederland en België, armer aan voedingsstoffen & humus, waardoor je meer aandacht aan het toedienen van compost, bemesting en het toedienen van water zal moeten besteden.
 • Naast groente en fruit wordt ook de verzorging van de belangrijkste keukenkruiden behandeld.
 • Achteraan zit een overzicht (tabelvorm) met de aanbevolen plantafstanden, een snoeikalender en combinatieteelten (goede & slechte buren). Zie knipsel van de combinatieteelten onderaan dit blad.
 • Met de afzonderlijke "Teeltplanner", krijgt u een duidelijk overzicht van wat u kunt zaaien, planten en oogsten per maand.
 • Via de website & nieuwsbrief van Fruitabc.be wordt er een online-support gegeven. Lezers kunnen er terecht voor bijkomende info, vragen, opmerkingen en contacten met andere tuinliefhebbers.

Waar is de Groente en Fruit Encyclopedie te bekomen?

Dit boek is overal in de handel verkrijgbaar, maar is niet altijd in de winkel aanwezig.

Als het boek niet voorradig is, dan kan iedere boekenwinkel dit bestellen!

Geef hen de info die hieronder staat.

Titel    Groente- en fruitencyclopedie

Auteur    Luc Dedeene en Guy De Kinder

Druk/editie    12

ISBN/EAN:    978-90 4393 3070  of zonder spaties 9789043933070

Uitgever    Kosmos Uitgevers - Utrecht-Antwerpen www.kosmosuitgevers.nl

Taal    Nederlands

Genre    Tuinboeken (NUR 423)

Samenvatting

Met de Groente- en fruitencyclopedie van Luc Dedeene en Guy De Kinder eet je gezond met groente en fruit uit eigen tuin.
Deze encyclopedie heeft zich bewezen als compleet én handig standaardwerk. Met toegankelijke handleidingen voor het kweken van bekende, bijzondere én nieuwe groente- en fruitsoorten en heldere informatie voor het telen in de volle grond, in de kas/serre of in potten, en op het balkon.
Met honderden kleurenfoto’s en tekeningen, en handige losse teeltplanner achterin!

Knipsel van de "combinatieteelten" uit de Groente en Fruit Encyclopedie

Opmaak: © Guy De Kinder